zondag 13 juni 2010

Ruilhandel benzinetank

Dyane benzinetank
...past dus helaas niet onder Burton. Op zoek gegaan naar een wèl passende benzinetank. Eerste stop bij Burton CC. Dat is schrikken: Burtoncar.com - Benzinetank-plastic-2cv: €250...

Dat kan onze Burton even niet trekken. Gelukkig heeft 2CasanoVa nog een tank liggen! (we verdenken hem er van dat hij er af en toe zelf een slokje benzine uit drinkt ;-).

De tank:















Ruilen
De prijs viel mee: het kostte één achterbumper van de Dyane :-)
Iedereen blij!

Beauty is only skin deep
Toen T. zijn eerste Burton bouwde heb ik wat dingen weggegooid die er in mijn ogen zo verschrikkelijk uitzagen dat ze vast nóóit meer veilig gebruikt konden worden.
Zowel Burton CC als 2CasanoVa heeft me uit mijn alles-moet-perfect-en-glimmend-zijn lijden verlost.
De remedie is deze: men pakke een gruwelijk uitziend onderdeel (roest, vet) in de linkerhand, en de staalborstel in de rechtehand.
Men borstele.
Na enige tijd blijkt er onder de oppervlakte een prachtig mechanisch ding te liggen. Daarna even ontvetten, een likje RX-5 en een laagje RX-10 en het ziet er weer perfect uit! RX is antiroest.

Oneliner van onze F16-monteur: "bij een centimeter roest is een millimeter ijzer vergaan".

De RX-familie.













Ontvetten
Na enige keren ontvetten valt het niet mee om geen milieuramp te veroorzaken. Daarom hopen we dat de ontvetter die we een paar blogs eerder gekocht hebben het leven zal veraangenamen...