Kleefsokkel.
Dat klinkt als een goed woord voor galgje :-)
Burton geeft aan dat je de kabelboom met Sikaflex (een soort dikke superlijm) aan de binnenkant van de body kunt plakken. Werkt ongetwijfeld prima.
Maar T. vond het in zijn Burton toch fijn om de kabelboom er ook weer uit te kunnen halen. Handig als er een storing in zit. Kost wat meer moeite, maar is het waard. Dat gaat hij bij Johan ook doen.
Om er van te leren het verhaal van de eerste keer.
Tie-wraps
De eerste poging was het vastlijmen van tie-wraps op de body. Tie-wraps zijn van die slimme kabelbinders die je kunt aantrekken. Ze zijn er ook "losmaakbaar" te koop.
Ooit nog eens een collega die een weddenschap verloren had aan zijn bureaustoel vast ge-tie-wrapt en de kantine in gerold. Werkte goed. Te goed eigenlijk, maar dat is een ander verhaal ;-)
De vastgekleefde tie-wraps vielen er echter sneller af dan bladeren in de Herfst.
Poging twee waren zelfklevende kleefsokkels (pleonasme?) van de Gamma. Die plak je vast, en daar haal je een tie-wrap doorheen.
Ook die hadden herfstachtige neigingen.
Derde poging.
De derde poging was met kleefsokkels, maar nu van Conrad en een tip van Loek van Burton CC of vooral goed de plaats te schuren waar de kleefsokkel moet kleven.
En dit keer werkte het...
Solide vastgekitte kleefsokkels-met-ruimte-voor-tie-wraps in Johan's Burton-body.
Poedercoaten.
In de tussentijd stond de Dyane-motor er geheel naakt bij, ontdaan van de motorbeplating.
Na een heroïsche strijd met oud vet en olie zijn ze ze geheel klaar voor vervoer naar de poedercoater.
Maar eerste eens een paar offertes opvragen. Liefst een in de buurt, dan kunnen we er op wachten.
De motorbeplating.
Met temperaturen van boven de 30 graden valt het demonteren en schoonmaken niet mee, maar T. en M. slaan zich er doorheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten