maandag 24 mei 2010

Achter of naast elkaar?

Achter of naast elkaar?
Onze eerste Burton hebben we "achter elkaar" gebouwd: alle onderdelen van de donor-Eend afhalen, op het nieuwe chassis zetten, onderdelen op de body monteren, body op het chassis plaatsen, en alles afmonteren.
Maar nu hebben we meer mensen: T. en M. die eerder een Burton gebouwd hebben en S., die ze kan helpen bij de bouw.
Vandaag hebben we daarom nagedacht hoe we twee of drie dingen tegelijk kunnen doen:

- één van de twee werkt aan het a) demonteren van de donor-Eend, b) aan het schoonmaken, eventueel reviseren en behandelen van de onderdelen, en c) het monteren van de onderdelen op het nieuwe chassis;

Een gedemonteerd motorblok ziet er dan zo uit (als je er aan werkt is de wanhoop dan heel dichtbij ;)



- de ander zet de nieuwe body in elkaar (spatborden, achterklep), en monteert daar alvast de onderdelen op die in dit stadium gemonteerd kunnen worden;

- S. helpt waar mogelijk.

Werkplekken.
Om de body in elkaar te zetten hebben we één binnenwerkplek voor nodig, omdat de losse body onderdelen nogal kwetsbaar zijn.
En we hebben een grote werkplek nodig om zowel de donor-Eend te kunnen plaatsen als het nieuwe chassis.
Ik denk dat als we het zo aanpakken we elkaar niet in de weg lopen en de doorlooptijd kunnen verkorten.

Verzekering.
We gaan werken met de spullen van iemand anders. Een kijken of we daarvoor nog iets met onze inboedelverzekering, of J's inboedelverzekering moeten doen. En of het daar uberhaupt onder valt.

Wensen en eisen.
J's wensen-en-eisen-lijstje is aangevuld en naar hem gezonden. Met zijn zojuist ontvangen reactie maken we een definitieve versie.

Netwerk
Inmiddels hebben we via ons netwerk en Twitter een vraag uitstaan voor een 2CV6 die die goed loopt (geen tikken in de motor, soepele versnelling, goede draagarmen), maar wegens een rot chassis net uit de APK is. We willen er max. €750 voor geven. Dus als je nog een afgeschoten Eend ziet... we horen het graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten